Ideje za dizajn vanjskog dijela garaže

Garaže uvijek tvore jedan dodatni  prostor  odnosno prostoriju u vašem domu,na isti način kao što se možete pobrinuti za njenu unutrašnjost,možete poduzeti korake oko njenog vanjskog dijela počevši od samog početka kao što su vrata garaže.

Koliko god mi nešto u svom domu popravljali to nikad neće biti savršeno jer uvijek će postojati još nešto što se može učiniti ili nešto što se može promjeniti. Garaže su prostorije koje su siguran kutak za naše automobile ili pak za probe bendova koji posebno vole takve prostorije,dobro izolirane, gdje mogu nesmetano održavati nastupe.Ako ne spadate ni u jednu od ovih načina iskorištavanja svoje garaže onda sigurno spadate u kategoriju koja je takav prostor namjenila za druženja ili pak spremište za sve one stvati kojima više nije mjesto u vašem domu pa obično postaje jedno veliko spremište jer vi nemate srca ništa baciti,a sve stvari jednostavno nemaju sentimentalnu vrijednost.

Posvetite se uređenju garaže

Upravo iz tih razloga često se garaže čine prekrcanima i neurednima i na taj način gubi se jedan itekako važan prostor koji se može iskoristiti na puno pametnije načine. Ako ste se dolučili napokon organizirati svoj prostor i mislite da je renoviranje garaže teška zadaća,ili vršite neku zamjenu, shvatiti ćete da to i nije baš tako ukoliko se budete pridržavali jednog od ovih savjeta.
Prvi korak vaše transformacije  trebala bi biti odluka u što ćete pretvoriti taj prostor,no ako vam to još sad nije kristalno jasno ili niste sigurni evo vam mala pomoć što sve može učiniti.
•    Radionica
Ako ste oduvijek gajili san da istražite svoju umjetničku stranu , ovdje je vaša prilika da učinite nešto u vezi  toga i da se dokažete sami sebe koliko ste kreativni. Bit  modernih ideja za  dizajn garaža  je da se vaše garaža pretvori u  radionicu u kojoj će biti mogućnosti pustiti mašti na volju . Uklonite sav materijal koji je smeće i neiskoristivi  te  riješite taj dio  u skladu s vašim potrebama .

Stari reket , bejzbol palice , pokidana  nogometna lopta, zahrđali ciklusi i rezervni dijelovi nikada nisu bili korišteni  i nikad više  neće biti. Međutim , ako mislite da ćete ih jednom zatrebati , stavite ih u policu ili u neku kutiju te dobro sve označite kako ne bi gubili poslije vrijeme na traženje .

Razne vrste garažnih vrata

Obojite svoju  garažu u potpuno bijelu boju i na taj način dati ćete joj prostrani izgled.Oslobodite se smeća i dašak svježe boje , učinit će da ona oizgleda kao nova i puno veća. Napravite nekoliko drvenih  polica  u garaži , gdje možete pohraniti boje, kistove, platna , lončarsko  kolo ( ako želite raditi keramiku ) i druge materijale . Stavite nekoliko kanti za smeće  u  kuteve garaža , tako da se otpad odlaže na pravom mjestu i uvijek kako se ne bi radio nered .

Sljedeći korak neka bude nabavljanje svijetla  koji  će napraviti da soba izgleda svjetlije , tako da možete raditi do kasno u noć ako baš želite ili pak morate ! Svakako se pobrinite da imate jasan i obojen naziv vaše radione kako nikome ne bi promaklo.
•    Stop šop
Jeste li oduvijek sanjali o stvaranju vlastite odjeće  i linije nakita ili nešto slično kad su rukotvorine u pitanju ? Takvi poduhavti zbilja ne trebaju velike i izdašne investicije niti ogromne reklame da bi vam to uspjelo, predstaviti svoj rad svima onima koji su znatiželjni.U tu priču savršeno se uklapaju upravo garažni prostori koju i tu svrhu mogu postati pravi mali dućan ili jednostavno izložbeni prostor. Vjerovatno vam  ne treba velika pomoć oko uređenja s obzirom da imate tu kreativnu crtu u sebi tako da će takav prostor zasigurno izgledati privlačno i zanimljivo.

Računajte na prostor oko garažnih vrata

Uklonite iz garaže sve što tamo ne pripada i stavite slike jarkih boja ,sve kako biste privukli što više znatiželjnika i potencijalnih kupaca
Koristite neke ideje , kao što je stvaranje francuskih  vrata , sekcijska garažna vrata  vrata ili prozirna ljuljačka te računajte i na vrstu otvarača koji ćete koristiti koja visi pored  garažnih vrata . Međutim , pobrinite se da ta  vrata mogu imati i bravu i ključeve jer naravno ne biste voljeli ostati bez svojih dragocjenosti .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s