Video nadzor tehnologija

Tehnologija video nadzor opreme koristi se danas na mnogo načina za dobrobit društva u cjelini. Upravo tehnologija se koristi za proučavanje različitih situacija i reakcija, među ostalim, opterećenja kod pilota i kontrolora leta, za procjenu reakcije vozača na upozorenje uređaja na željezničkim prijelazima te za proučavanje studije o ponašanju strojovođa lišenih sna.

Oprema video nadzora uključuje dijelove :

  • Kamera
  • Digitalni video snimač
  • Digitalna video kamera
  • CCTV video kamere

objekt je pod video nadzorom

Ostale vrste kamera za video nadzor

Ostale vrste kamera također možemo podijeliti na kamere koje imaju domet hvatanja video snimke na 360 stupnjeva, matak kamere, kamere za dan i noć, infracrvene kamere kod kojih je najbitnija značajka da može hvatati snimke i slike noću, zatim na neslomljive te skrivene kamere. Sve te navedene kamere koriste se svuda, u trgovačkim centrima, policijskim automobilima, parkovima, restoranima, fast food objektima  te na drugim javnim mjestima tvrtkama,školama, javnim privatnim transportnim vozilima, vladinim agencijama te  bankama i bankomatima.

Također mnogi veliki gradovi i metropole, njihove velike i male tvrtke s video nadzorom koriste noćne sustave sigurnosnih kamera gdje ljudska intervencija ili nije potrebna ili nije moguća ,a to se odnosi na podzemne željeznice, tunele i mostove.

Događaj koji je najviše pridonio velikom porastu popularnosti video nadzor opreme je tragični teroristički napad 11.09.2005.na World Trade Center u Američkim Sjedinjenim Državama, od tad pa sve do danas cijeli svijet u strahu od iznenadnih terorističkih napada i iz tog razloga sigurnosni sustavi danas u cijelom svijetu neophodni.

Valja napomenuti da je video nadzor postaje  sastavni dio poslovanja agencija za provedbu zakona koja ove kamere koristi u velikoj mjeri jer su slike i video snimke koje je zabilježio sigurnosni sustav dopuštene i relavantne na sudu kao dokaz, a to ih čini neophodnima za provedbzu zakona agencije i sigurnosnih agencija diljem svijeta.

Novi izumi u tom području kao što su digitalne video kamere omogućuju tvrtkama da prate promet kupaca i prate sva mjesta koja su van dometa ljudske intervencije. Digitalni fotoaparati su također dostupni i kao „pametni“ modeli koji su opremljeni sa softwerom za detekciju pokreta te softwer koji bilježi  svako neovlašteno ili neobično kretanje.

infracrvena kamera

Mnogi kazneni prostori su uspješno rješeni uz pomoć tih kamera i upravo tehnologija odnosno njezin napredak najviše utječe na povećanje korisnosti u poljima zaduženim za provedbu zakona.

Dani poput crnog utorka bi bio izbjegnut ako se pravilno nadzora provedena su u zračnoj luci. To je glavni razlog da su u zračnim lukama i drugim prometnim stranice pojačao sigurnost ugradnjom takve pametne tehnike za video nadzor što su digitalne video kamere.

oprema za videonadzor

Video nadzor postaje veliki posao i sigurnosni alat koji  dokazuje da je  neophodn za provjeru i analizu kupaca i delinkvenata  podjednako. Kako  IT sektor doživljava procvat, videokamere su pomoćne komponente koje su sve  jeftinije i različitije svojim napretkom.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s